2:59:50
Чому математику потрібно вчити?

«Серед усіх наук, що відкривають людству шлях
до пізнання законів природи, наймогутніша,
найвеличніша наука – математика».
С. Ковалевська
Багато людей часто задаються питанням: навіщо потрібна математика? Нерідко сам факт того, що ця дисципліна входить в обов'язкову програму університетів і шкіл, дивує людей. Це здивування виражається в наступному: мовляв, для чого мені, людині чия майбутня (або нинішня) професія не буде пов'язана з веденням розрахунків і застосуванням математичних методів, знати математику?
Саме тому, щоб відповісти на такі запитання, у нашій школі був проведений тиждень математики. Ігри, загадки, кросворди, ребуси, змагання - все це розвиває логіку, мислення, математичні здібності і ,звичайно, пам'ять, без яких не обійтися у повсякденному житті.
То де ж саме ми використовуємо математичні знання?
1. Математика в професіях. У світі не існує жодної професії, де не зустрічається математика. Адже потрібно знати математику лище для того, щоб тебе не обрахували, видаючи тобі зарплату або пенсію. Можна навести дуже багато прикладів професій, де необхідна математика: бухгалтер, інженер, продавець, програміст і т.д.
2. Ми розвиваємося. Математика розвиває наші розумові здібності – аналіз, дедукцію, вміння прогнозувати. Математичні знання покращують абстрактне мислення, посилюють його швидкість, вчать абстрагуватися, концентруватися і тренувати пам'ять. Перераховані навички здобуваються не тільки в результаті розв’язання задач різних розділів математики (алгебри, геометрії, тригонометрії, теорії ймовірності, статистки і т.п.), але і в процесі використання таких математичних і логічних методів, як головоломки, точні науки або інтелектуальні ігри, які навантажують ваші мізки і «змушують» шукати нестандартні рішення і аналізувати.
3. Розв’язування побутових питань. Усі ми ходимо у магазини, робимо ремонт, плануємо свій час, готуємо їжу, плануємо сімейний або особистий бюджет. І тут ми додаємо, множимо, обчислюємо площі, складаємо пропорції і т.д.
Отже, я можу сказати, що математика потрібна нам всюди, і немає такої сфери життя, де б ми могли без неї обійтися.

 

Переглядів: 78 | Додав: basoksaha2019 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar